Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
reçeli, turunç

Turunç Reçeli

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Turunç Reçeli



Turunç Reçeli

Malzemeler:

* 7-8 turunç
* 1,5 kilo şeker
* 2 su bardağı su
* Yarım limon suyu







Hazırlanışı:
Turunçlar iyice yıkandıktan sonra bütün olarak kabukları rende ile kazınır Kabukları rendenin ince tarafı ile tıraşlayabilirsiniz Kabuklar dilimler halinde çıkarılır Bir meyveden 8 adet kabuk çıkıyor

Kalın bir iğne yardımıyla kıvrılan kabuklar ipe geçirilir Bu işlem kabukların rulo halinde pişmesi için gerekli yoksa açılıyorlar

Acısının çıkması için 3 kez su değiştirilerek haşlanır Bu basamağı atlamamak gerekiyor, acısının çıkması için her seferinde yeniden su kaynatıp haşlanmalı

Haşlanan turunç kabuklarının üzerine şeker dökülüp 1 gece bekletilerek sulanması sağlanır Ertesi gün 2 su bardağı su ve limon suyu ilave edilerek pişirilir Reçel pişince ipler kabuklardan çıkarılır


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.