![]() |
Pazılı omlet |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pazılı omletPazılı omlet ![]() Malzeme 3 adet yumurta Tuz Taze çekilmiş karabiber 50 g ![]() 1 çorba kaşığı Mavi-Yeşil Light Bitkisel Margarin 50 g ![]() Hazırlanışı " Yumurtalar çukurca bir kaba kırılıp, tuz ve karabiberle birlikte iyice köpükleninceye kadar çırpılır ![]() " Pazı yaprakları yıkanıp, süzdürülür ve ince ince doğranır ![]() " Margarinin yarısı bir tavada eritilir ![]() ![]() " Tuz ve biberi eklenip, karıştırılır ve tekrar kapağı kapatılıp, kısık ateşte 5 dakika pişirilir ![]() " Pişen pazılar ateşten alınır ve biraz ılınınca Mavi-Yeşil Light beyaz peyniri ufalanıp, içine ilave edilir ![]() " Bir omlet tavası orta ateşe oturtulup, kalan Bizim margarin eritilir ![]() ![]() ![]() " Omletin altı kızarmaya başlayıp, tahta bir spatula ile tavadan kurtulunca, tava hafifçe ileri geri sallanarak omletin tavadan tamamen kurtulması ve üstteki sıvı yumurtanın yanlara yayılması sağlanır ![]() " Omletin üstü yarı sulu (ağır akar) hale gelince peynirli-pazılı harcın yarısı omletin bir yarısına yayılır ![]() " Spatulanın yardımı ile omlet ikiye katlanır ![]() ![]() ![]() " Kalan yumurta ve harç ile aynı şekilde diğer omlet de hazırlanarak servis yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
|