Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balığı, dil, mantarlı

Mantarlı Dil Balığı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Dil Balığı



Mantarlı Dil Balığı
Mantarlı Dil Balığı Tarifi - Mantarlı Dil Balığı Yapılışı - Mantarlı Dil Balığı Nasıl Yapılır - Mantarlı Dil Balığı Malzemeleri



750 gr dilbalığı filetosu (derileri soyulmuş)
30 gr (2 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tahta kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
125 gr mantar (yıkanıp temizlenmiş ve doğranmış)
2 arpacık soğanı (ince doğranmış)
1 su bardağı balık suyu
1 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı acı krema
12 mantar (sapları kesilmiş ve 2 çorba kaşığı tereyağında sote edilmiş)
Baharat torbası:
4 sap maydanoz
1 defne yaprağı
1 fiske kekik

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız Geniş, yayvan bir tencereyi 1 tatlı kaşığı tereyağla yağlayınız
Dilbalığı filetolarının üstüne tuz ve biber serpip bir kenara bırakınız
Yağladığınız tencerenin dibine mantarları ve arpacık soğanlarını yerleştirip üstüne balık filetolarını diziniz Balık suyunu, limon suyunu ve baharat torbasını ekleyiniz
Tencerenin ağzını kapatıp fırına sürerek 15-20 dakika pişiriniz
Tencereyi fırından çıkarıp baharat torbasını atınız Delikli bir kepçeyle dilbalığı filetolarını sıcak bir servis tabağına alıp üstünü kapatarak sosu hazırlayıncaya kadar sıcak olarak saklayınız
Sosu hazırlamak için, balıkları pişirdiğiniz tencerenin suyunu bir kaba süzünüz Süzgeçte kalanları bir kaşığın tersiyle iyice eziniz Kalan posaları atınız
Kalan 2 çorba kaşığı tereyağı küçük bir tencerede orta ateşte eritiniz
Tencereyi ateşten alıp tahta bir kaşıkla unu, erimiş yağa ekleyerek pürtüksüz bir hamur elde edene kadar karıştırınız Süzdüğünüz suyu, sürekli karıştırarak yavaş yavaş ekleyiniz Tencereyi hafif ateşe oturtup 2-3 dakika, karışım koyulaşıp pürtüksüz bir kıvama gelene kadar karıştırarak pişiriniz Kremayı ekleyip tencereyi ateşten alınız
Hazırladığınız bu sosu servis tabağmdaki dilbalığı filetolarının üstüne boşaltıp, sote mantarlarla süsleyerek servis ediniz

Not: Klasik Fransız yemeklerinden olan mantarlı dil balığı yanında haşlanmış taze patatesle servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.