Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
antakyadan, böreği, kaytaz, tarifi

Antakya'dan Kaytaz Böreği Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antakya'dan Kaytaz Böreği Tarifi



Malzemeler

2 su bardağı un,
1 yemek kaşığı kuru maya,
1 tatlı kaşığı şeker,
tuz ve ılık su veya 2 tane ekmek hamuru,
hamuru açmak için 1 su bardağı sıvı yağ
Üstü için;
150 gram kıyma,
1 adet soğan,
1 tatlı kaşığı nar ekşisi,
1 tatlı kaşığı salça,
yeteri kadar maydanoz,
tuz,kimyon,karabiber ve pul biber
Not: Tarif 4 kişiliktir kalabalıksanız miktarları ölçüye göre arttırın

Hazırlanışı

Hamuru hazırlamak için ılık suyun içine mayayı ve şekeri koyup kabarmasını bekleyin Kabaran sıvıyı un ve tuz karışımına koyup iyice kabarmasını bekleyin
Hamur iki kat artınca fırın tepsinin içine yarım bardak yağı döküp portakal büyüklüğünde hamuru yağın içinde yayarak açın sonra onları kare olacak şekilde katlayın Yani önce ön tarafı hamurun yarısına diğer tarafı da diğerine gelecek şekilde katlayın Uzun yarı yarıya katlanmış bir hamur elde edeceksiniz uç kısımlarda birbirine değecek şekilde katlayın katlanan yerler altta kalacak hamurun üstü düz olacak Yağ azaldıkça tepsiye yağ dökün bu börek yağın içinde açılan ama çok yağlı olmayan bir börekBir başka tepsiye aralıklı olarak dizin Hamur iki kat artınca fırın tepsinin içine yarım bardak yağı döküp portakal büyüklüğünde hamuru yağın içinde yayarak açın sonra onları kare olacak şekilde katlayınYani önce ön tarafı hamurun yarısına diğer tarafı da diğerine gelecek şekilde katlayınUzun yarı yarıya katlanmış bir hamur elde edeceksiniz uç kısımlarda birbirine değecek şekilde katlayın katlanan yerler altta kalacak hamurun üstü düz olacak
Soğanı rendeleyin,maydanozu kıyın ,kıyma,salça,nar ekşisi,tuz ve baharatlarla yoğurun Kare hamurların üstüne birer parça koyup elinizle hamurun üstünde kalacak şekilde yayın 40-45 dakika tepside mayalanmaya bırakın Börekler kabarınca 180-200 derecede kıymalar pişene kadar pişirin Hamurun kızarmasını beklemeyin sonra kıymalar yanar Pişince üstüne kağıt koyup elinizle su serpin 10dakika sonra servis edin
Not : Hatay’da odun fırınlarında pişirilir ve her tarafı kızartılır ama ev fırınları ikisini tam kıvamında pişirmiyor onun için sadece kıymaya önem verin pişirirken Oraların nar ekşisi ve kimyonu vazgeçilmezdir mutlaka ekleyin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.