Midye çöreği. |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Midye çöreği.MİDYE ÇÖREĞİ(denenmiştir) Malzemeler 1 cay bardagi yogurt 1 cay bardagi ilik su 1 cay bardagi sivi yag 250 gr margarin 2 adet yumurta sarisi yarim paket yasmaya yada 1 tatli kasigi kuru maya tuz ve un Ustune: susam veya corekotu Icine: beyaz peynir ve maydanoz 1 yumurtanin sarisini, yogurdu, mayayi, ilik suyu ve sivi yagi iyice karistirin Un ve tuzuda ekleyin Ele yapsimayan bir hamur yapip hamurdan 4 esit beze yapin Her bir bezeyi acabilgidiginiz kadar ince acin Margarini eritip ilk yufkanin uzerine surun Actiginiz diger yufkayi da yagladiginiz yufkanin uzerine koyun Onun da uzerini margarinle yaglayin Ust uste konulan bu iki yufkayi rulo yapin ve yuvarlayip buzdolabinda yarim saat kadar dinlendirin Diger iki bezeyede ayni islemi uygulayin Daha sonra bu rulolari 3 parmak genisliginde kesin Her bir parcayi merdane ile cay tabagi buyuklugunde acip icini koyun ve agzini kapatin Uzerlerine diger yumurtanin sarisini surun, susam yada corek otu ile susleyin isterseniz peynir yerine kıyma kullanın ozaman manyak oluyor birde gül böreği şeklinde yaparsanız daha iyi olur |
|