Tatar Çorbası |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatar ÇorbasıÇorba için:2 litre su 1,5 su bardağı tatar hamuru 1 kase Haşlanmış nohut 1 yemek kaşığı zeytinyağı Çorbanın sosu için: 3 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı karışık salça (domates+biber) Tuz Karabiber kırmızı biber Yapılışı: 1- 2 litre suyu kaynatın içine daha önce haşlanmış olan nohutları ekleyin, su kaynarken tatar hamuralarını suya atın 2- Sos tenceresine tereyağını, salçayı ve baharatları alıp salça ezizlene kadar orta ateşte kavurun 3- Kaynayan hamurların içine kavurduğunuz salçalı sosu ekleyin 3-4 dakika daha karıştırarak kaynatın Sıcak servis yapın |
|