Tarhana Çorbası |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarhana ÇorbasıMalzemeler : 6 yemek kaşığı tarhana 1 litre (5 su bardağı) su yada et suyu 1 çorba kaşığı domates salçası 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı lezzeti arttırmak için varsa yarım kaşık biber salçası Tuz isteğe göre 1 diş sarımsak Yapılışı : Salça,dövülmüş 1 diş sarımsak ve yağı çorbayı pişireceğiniz tencereye alın Kokusu çıkana kadar kavurun tarhana ve suyu ilave edin (Et suyu bana ağır geldiği için, sade su kullanıp içine 1 adet bulyon atıyorum) Kaynayıp istediğiniz koyuluğa gelene kadar karıştırarak pişirin Not: Çorba artarsa bir gecede iyice koyulaşacaktır, minimum yarım su bardağı su ekleyerek kaynatırsanız eski kıvamına dönecek ve lezzetini koruyacaktır |
|