Kereviz Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kereviz ÇorbasıMalzemeler:1 adet büyük boy kereviz 2 adet orta boy havuç 1 adet orta boy patates 1 adet ortaboy soğan 3 diş sarımsak 3 yemek kaşığı sıvıyağ 3 çorba kaşığı margarin 2 yemek kaşığı un 2 litre su Tuz 1 adet et bulyon Kereviz Çorbasi Yapımı Yapılışı: Kereviz,havuç,soğan, patates ve sarımsakları soyun Bol suda yıkayarak küpküp doğrayın![]() Tencereye sıvıyağı alın, doğradığınız sebzeleri bir çimdik tuz ve 1,5 litre suyu ekleyerek yumuşayana kadar, yaklaşık 20 dakika kaynatın ![]() Tavada margarini eritin, unu katın ve kokusu çıkana kadar kavurun Kavurduğunuz unu , 1 adet et bulyonu, pişen sebzelere ilave ederek iyice karıştırın ve 5 dakika daha kaynatın![]() Tencere ocaktayken çorba pürüssüz bir görünüm alana kadar blendırla sebzeleri parçalayın Kıvamı size koyu gelirse yarım litre daha sıcak su eklemesi yaparak 5 dakika daha kaynatın ve sıcak servis yapın
|
|
|
|