![]() |
İşkembe Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İşkembe ÇorbasıMalzemeler: 500 gr dana yada koyun işkembe 2 yemek kaşığı tereyağı 2-3 diş sarımsak 1 ortaboy soğan Yarım limon 2 yemek kaşığı un Üzeri için: 3 yemek kaşığı tereyağı Kırmızı pul yada toz biber Yapılışı: Temizlenmiş işkembeyi 3-4 su yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() Başka bir tencerede Tereyağını ve unu kokusu çıkana kadar kavurun , süzdüğümüz işkembe suyundan kepçe yardımıyla azar azar ekleyerek (unun topaklanmaması için) hızlıca çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İsteğe göre çorbayı servis tabaklarına alırken yanında dövülmüş sarımsak ve sirke sosu ikram edin ![]() |
![]() |
![]() |
|