Top kabak dolması |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Top kabak dolmasıMalzemeler: 5 adet top kabak 1 adet orta boy kuru soğan 1 su bardağı pirinç 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet domates Yarım paket dolmalık fıstık 3–4 yemek kaşığı dolusu kuru üzüm yarım limon kuru nane dolma baharı tarçın karabiber şeker ve tuz Yapılışı: Soğanı ve domatesi yemeklikten biraz daha ince kıyın (domatesi isterseniz rondodan geçirebilirsiniz) Küçük boy bir tencereye zeytinyağını koyun, doğradığınız soğanları ve tuzu ekleyerek hafif pembeleşene kadar kavurun Pembeleşen soğanlara, domatesleri, pirinci, fıstığı, üzümü ve dilediğiniz baharatları ekleyin Pirinç hafif şeffaflaşana kadar kavurun ve ocaktan alın Kabakları yıkayın sebze soyacağı ile alacalı soyun, sap kısımlarını 2-3 cm aşağısından kapa gibi kesin İçini kabuklara çok yaklaşmadan oyun, kabakların içini çok az miktarda tuz ile ovun ve hazırladığınız dolma harcını doldurun Tencereye çok aralık bırakmadan dizin (artan harçla patlıcan, biberde doldurabilirsiniz) Kapakların yarısını azcık geçecek kadar su ekleyin, suya 1-2 yemek kaşığı zeytin yağı katabilirsiniz Yaklaşık 25 dk pişirin ama ocaktan almadan pirinçleri kontrol edin Pişen kabakları servis tabağına alın, bol dere otu ve limon ile servis yapın |
|