![]() |
Kıymalı Soğan Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıymalı Soğan DolmasıMalzemeler 5 adet beyaz soğan 2-2,5 su bardağı su İçi için: 250 gr ![]() Yarım su bardağından biraz fazla pirinç 1 demet maydonoz yarım çaybardağı sıvı yağ yada 1 yemek kaşığı margarin tuz karabiber Yapılışı: Soğanları yıkayıp, baş kısımlarını fotoğraftaki gibi kesin ve üzerindeki kabuğu soyun ![]() Orta boy bir tencereye suyu ekleyip içine bir miktar tuz atın ve kaynatın ![]() ![]() ![]() Soğanlar haşlanıp soğuduktan sonra içinde 2-3 katman kalacak şekilde cücüğünü çıkartın ![]() ![]() Pirinci kevirde 2-3 su yıkayın ve iyice süzün ![]() ![]() ![]() Ayırdığınız haşlama suyunu tencereye ekleyerek kısık ateşte 45-50 dk ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|