Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
erişte, hoşafı, peynirli, siyah, üzüm

Peynirli Erişte ve Siyah Üzüm Hoşafı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Erişte ve Siyah Üzüm Hoşafı



1 su bardağı kıyılmış ceviz
¾ paket köy eriştesi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı beyaz peynir
maydanoz

Hazırlanışı :
Tencerede suyu kaynatın erişteleri atmadan önce zeytinyağını ve tuzunu ekleyin Erişteleri kaynar suya atın ve 6-7 dakika kaynatın Pişen eriştelerin suyunu süzün ve servis tabağına alın Kıyılmış maydonoz, ceviz ve beyaz peyniri ekleyerek servis yapın
Siyah Üzüm Hoşafı
Malzemeler:
1 kg üzüm siyah üzüm
2 su bardağı şeker
2 litre su
1 adet çubuk tarçın
3 adet kuru karanfil
Yapılışı:

Üzümleri ayıklayıp 2 su yıkayın Büyük boy bir tencereye su, şeker,tarçın ve meyveleri birlikte koyup şeker tamamen eriyene kadar karıştırın
Kompostonuzu 15-20dakika orta ateşte pişirin ve ocaktan alın Oda sıcaklığına gelince süzgeçten geçirin ve taneleri süzdeçte ezerek suyunu süzün Soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.