Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kızartma, soslu

Soslu Kızartma

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soslu Kızartma



Malzemeler:2 adet ortaboy patlıcan
2 adet ortaboy kabak
10 adet yeşil biber (isteğe göre acı-tatlı)
3 adet orta boy patates
Tuz
kızartmak için sıvıyağ
Domates Sosu için:

2-3 adet iri ve olgun domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı margarin yada tavada kalan sıvıyağ
tuz
isteğe göre 1 tatlı kaşığı ketçap
isteğe göre 1 adet küçük boy soğan (katılacaksa rendelenip sarımsaklarla kavrulacak)
Yapılışı:

Sos yapımı:
Margarini sos tenceresine yada tavaya alın, ince ince kıydınız sarmısakları ekleyin ve kavurun Sarmısakların renkleri hafifçe dönmeye başladığında küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin1 yemek kaşığı ketçap ve tuz ekleyerek domatesler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin Sos istediğiniz kıvama gelince ocaktan alın
Kızartma:
Patlıcanları alacalı soyun, ister küp küp isterseniz enine dilimleyin Kabakların sap kısımlarını kesin ve tamamen soyarak 1’er cm eninde halka halka doğrayınYeşil biberler, yıkayıp bıçakla delin Patatesleri soyup parmak şeklinde dilimleyinSıvı yağda önce patatesler sonra kabaklar, patlıcanlar en son da sonra biberler kızartınKızaran sebzelerin üzerine sos gezdirerek ılık yada soğuk olarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.