Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mantarlı, pilav

Mantarlı Pilav

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Pilav



Malzemeler :10-12 adet kültür mantarı
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı kaynar su
2 yemek kaşığı tereyağ
1 adet et bulyon yada tuz
2 tutam ince kıyılmış dereotu
Yapılışı :
1- Pirinçleri 1-2 su yıkayın ve yaklaşık yarım saat önce ılık tuzlu suya koyarak bekletin
2- Mantarları yıkayın ve 5 dakika kadar haşlayın Haşlanan mantarları ince ince dilimleyin
3- Tereyağını tencereye alın, üzerine dilimlediğiniz mantarı ekleyerek 2 dakika kadar kavurun
4- Suda beklettiğiniz pirinçleri süzün ve mantarların üzerine ekleyerek kavurun Pirinçler saydamlaşınca üzerine bulyon ve suyu ekleyin
5- Pirinçlerin üzeri göz göz oluncaya kadar orta ateşte, daha sonra kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın 10 dakika demledikten sonra karıştırın ve hafifçe ıslattığınız kaselere koyarak tabağa ters çevirin Üzerine dereotu serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.