![]() |
Mantarlı Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı PilavMalzemeler :10-12 adet kültür mantarı 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı kaynar su 2 yemek kaşığı tereyağ 1 adet et bulyon yada tuz 2 tutam ince kıyılmış dereotu Yapılışı : 1- Pirinçleri 1-2 su yıkayın ve yaklaşık yarım saat önce ılık tuzlu suya koyarak bekletin ![]() 2- Mantarları yıkayın ve 5 dakika kadar haşlayın ![]() ![]() 3- Tereyağını tencereye alın, üzerine dilimlediğiniz mantarı ekleyerek 2 dakika kadar kavurun ![]() 4- Suda beklettiğiniz pirinçleri süzün ve mantarların üzerine ekleyerek kavurun ![]() ![]() 5- Pirinçlerin üzeri göz göz oluncaya kadar orta ateşte, daha sonra kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|