Bademli Üzümlü Pilav |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Üzümlü Pilav2 su bardağı pirinç 1 çay bardağı kuru üzüm 1 su bardağından az file badem 2 dolu dolu yemek kaşığı tereyağı 3 su bardağı kaynar su Tuz (isteğe göre 1,5 adet et bulyon) Yapılışı: Pirinç 3-4 su yıkanarak nişastası akıtılır ve ılık su dolu bir kapta 10-15 dk bekletilir Bekletilen pirinçler son bir kez yıkanarak iyice süzülür Tencereye tereyağı koyulur ve içine bademler eklenerek kavrulur, badem hafif pembeleşince içine pirinçler eklenir ve pirinçler tane tane olup saydamlaşana kadar kavrulmaya devam edilir Son olarak üzümler ve bulyon pirince eklenir 1-2 kez karıştırılır, kaynar su katılarak pirinçlerin üzeri göz göz olana kadar yüksek, göz göz olduktan sonra ise kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir 10 dk kadar dinlendirilerek servis yapın |
|