Pirinç Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pirinç PilavıMalzemeler: 2 su bardağı pilavlık pirinç 2-3 çorba kaşığı tereyağı 3 su bardağı sıcak su (et suyu-tavuk suyu) Tuz Yapılışı: Pirinci ayıklayın sücgeçe koyun, nişastası akana kadar 2 -3 su yıkayın ![]() Ilık suda ıslatıp 10 dk bekletin,tekrar bol suyla yıkayıp iyice süzün![]() Ne suyu kullanacaksanız kaynatın ve sıcak kalmasını sağlayın Tencerede tereyağını eritin ve pirinç ilave edin, pirinçler cam gibi olup birbirine yapışmayacak hale gelene kadar kavurun![]() (tahta kaşık kullanmanızı tavsiye ederim) Sıcak suyu ilave edip tuz atın ve üzeri nokta nokta olana kadar yüksek ateşte, suyunu çekmeye başlar başlamaz kısık ateşte pişirin ![]() Suyunu çekince altını kapatın ve 5-10dk dinlendirin Servis yapmadan karıştırın ve tabaklara alın
|
|
|
|