![]() |
Cam Kurabiye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cam KurabiyeMalzemeler: 2 yumurta 1 paket oda sıcaklığında margarin 4 su bardağı un 1 paket şeker (marketlerden temin edebilirsiniz, şu küçük bayram şekerlerinden) 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 su bardağı toz şeker Yapılışı: Un geniş bir kaba elenir ![]() ![]() Tezgaha un serpilir ve hamur 2 cm kalınlığında açılır, kurabiye kalıbı yardımıyla şekil verilir ![]() Ortasına bir pencere açılır (Şişe ağzı, gazoz kapağı kullanılabilir ![]() ![]() Şekerler 2-3 parçaya ayrılarak kurabiyenin ortasındaki boşluğa yerleştirilir ![]() ![]() 180 derece önceden ısıtılmış fırında kağıttan ayrılacak hale gelene kadar yaklaşık 15 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve servis tabağına alınır ![]() |
![]() |
![]() |
|