![]() |
Armutlu Pasta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Armutlu PastaMalzemeler: 1 paket kedidili bisküvi (200 gr) 2 adet yumurta Yarım su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı margarin 1 su bardağı süt Yarım paket kabartma tozu 1 yemek kaşığı neskafe 5 yemek kaşığı kuru üzüm 1 adet iri armut Yapılışı: 1- Kedidili bisküvileri bir poşetin içine alın, tahta kaşık ya da elinizi kullanarak ufalayabildiğiniz kadar ufalayın ![]() 2- Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alın, şeker tamamen eriyip köpük köpük oluncaya kadar çırpın ![]() 3- Margarin ve neskafe katılmış sütü ekleyerek karıştırmaya devam edin ![]() 4- Karışıma ezdiğiniz bisküvileri katın ve 3-4 dakika karıştırın ![]() 5- Son olarak kabartma tozunu ve üzümleri ekleyin ve 1 dakika daha karıştırın ![]() 6- Fırın kabını yağlatın ve üzerine karışımı düzgünce yayın ![]() 7- Armudu ince ince dilimleyin ve kekik üzerine fotoğraftaki gibi batırın ![]() 8- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|