Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
armutlu, pasta

Armutlu Pasta

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Armutlu Pasta



Malzemeler:
1 paket kedidili bisküvi (200 gr)
2 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı süt
Yarım paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı neskafe
5 yemek kaşığı kuru üzüm
1 adet iri armut
Yapılışı:
1- Kedidili bisküvileri bir poşetin içine alın, tahta kaşık ya da elinizi kullanarak ufalayabildiğiniz kadar ufalayın
2- Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alın, şeker tamamen eriyip köpük köpük oluncaya kadar çırpın
3- Margarin ve neskafe katılmış sütü ekleyerek karıştırmaya devam edin
4- Karışıma ezdiğiniz bisküvileri katın ve 3-4 dakika karıştırın
5- Son olarak kabartma tozunu ve üzümleri ekleyin ve 1 dakika daha karıştırın
6- Fırın kabını yağlatın ve üzerine karışımı düzgünce yayın
7- Armudu ince ince dilimleyin ve kekik üzerine fotoğraftaki gibi batırın
8- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin Pişen pastayı fırından alın, oda sıcaklığına gelince dilimleyin Üzerine pekmez gezdirerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.