Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
armut, tatlısı

Armut Tatlısı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Armut Tatlısı



Malzemeler:6 adet armut
2 adet çubuk tarçın
3-4 karanfil tanesi
1,5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Renklendirmek için gıda boyası

Yapılışı:
1- Armutları saplarına zarar vermeden soyun ve çekirdeklerini oyacak yardımıyla çıkartın Hazırladığınız armutların altını bıçak yardımıyla düzleştirin
2- Tencereye 4 su bardağı suyu koyu, üzerine şekeri ekleyin ve çay kaşığının arkasıyla biraz gıda boyası koyarak ocağa alın Karıştırarak şeker ve gıda boyasının erimesini sağlayın
3- Armutları tencereye alın ve 25 dakika kısık ateşte pişirin
4- Rengi tamamen kırmızıya dönen armutları tencereden alın ve soğumaya bırakın
5- Kaymak, kremşanti ya da dondurma ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.