![]() |
Armut Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Armut TatlısıMalzemeler:6 adet armut 2 adet çubuk tarçın 3-4 karanfil tanesi 1,5 su bardağı toz şeker 4 su bardağı su Renklendirmek için gıda boyası Yapılışı: 1- Armutları saplarına zarar vermeden soyun ve çekirdeklerini oyacak yardımıyla çıkartın ![]() ![]() 2- Tencereye 4 su bardağı suyu koyu, üzerine şekeri ekleyin ve çay kaşığının arkasıyla biraz gıda boyası koyarak ocağa alın ![]() ![]() 3- Armutları tencereye alın ve 25 dakika kısık ateşte pişirin ![]() 4- Rengi tamamen kırmızıya dönen armutları tencereden alın ve soğumaya bırakın ![]() 5- Kaymak, kremşanti ya da dondurma ile servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|