Armut Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Armut TatlısıMalzemeler:6 adet armut 2 adet çubuk tarçın 3-4 karanfil tanesi 1,5 su bardağı toz şeker 4 su bardağı su Renklendirmek için gıda boyası Yapılışı: 1- Armutları saplarına zarar vermeden soyun ve çekirdeklerini oyacak yardımıyla çıkartın Hazırladığınız armutların altını bıçak yardımıyla düzleştirin![]() 2- Tencereye 4 su bardağı suyu koyu, üzerine şekeri ekleyin ve çay kaşığının arkasıyla biraz gıda boyası koyarak ocağa alın Karıştırarak şeker ve gıda boyasının erimesini sağlayın![]() 3- Armutları tencereye alın ve 25 dakika kısık ateşte pişirin ![]() 4- Rengi tamamen kırmızıya dönen armutları tencereden alın ve soğumaya bırakın ![]() 5- Kaymak, kremşanti ya da dondurma ile servis yapın
|
|
|
|