|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çilek, elmalı, güllaç, karamelize, soslu, topları |
![]() |
Çilek Soslu Karamelize Elmalı Güllaç Topları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çilek Soslu Karamelize Elmalı Güllaç ToplarıMalzemeler:2 adet güllaç yaprağı 3 adet orta boy elma 4 çorba kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tarçın 2 su bardağı süt Sosu için: 1 paket hazır meyveli sos 2 çay bardağı su Süslemesi için: File badem yada fıstık Yapılışı: 1- Kabuklarını soyduğunuz elmaları rendeleyip teflon tavaya alın ![]() 2- Elmaların üzerine toz şeker ve tarçını ekleyin, orta ateşte suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin ![]() 3- Pişen elmaları ocaktan alın ve soğumaya bırakın ![]() 4- Güllaç yapraklarını geniş bir tepside ıslatın ve 4 parçaya bölün, ıslanan güllaç yapraklarını küçük bir kaseye koyarak kenarlarını dışarıda bırakın ![]() 5- Hazırladığınız elmalı haçtan 1 yemek kaşığı güllaç yaprağının içine koyun ve kenara sarkıttığınız parçaları elmaların üzerine kapatın ![]() 6- Geniş bir tepsiye kaseyi ters çevirin (bu sayede fotoğraftaki gibi küçük toplar olacak) ![]() 7- Tüm yapraklar bitince sosu pakette yazan tarife göre hazırlayarak yan yana dizdiğiniz güllaç toplarının üzerine gezidirin ![]() 8- Güllaçın kendini çekmesi ve sosunu koyulaşması için buzdolabında dinlendirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|