Dondurmalı Lokma Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dondurmalı Lokma TatlısıMalzemeler: Hamuru için: 2 su bardağı un 1,5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı yaş maya 1 tatlı kaşığı pudra şekeri 1 çay kaşığı tuz 1 adet yumurta kızartmak için 1 lt sıvıyağ Şurup için: 5 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu Yapılışı: 1- Maya ve pudra şekerini karıştırıp 1 tatlı kaşığı su ile açın (karıştırın) İçerisine iki fincan sunu eleyip karıştırın ve üzerini bir bez yada streç filmle kapatıp 20 dk kadar dinlendirin![]() 2- Kalan unu eleyip ortasını havuz şeklinde açın Mayalı karışımı, kalan suyu, tuzu ve yumurtayı açtığınız havuza koyun Elinizle yedirerek tezgaha yapışmayacak kıvama gelinceye kadar (5 dakika) yoğurun![]() 3- Büyükçe bir tencereye hamuru alıp 5 dakika daha çekerek yoğurun ![]() 4- Tencerenin kapağını kapatıp yarım saat kadar hamuru dinlendirin ![]() 5- Hamur dinlenirken şurup için bir tencerere şekeri, suyu ve limon suyunu koyup orta taeşte sürekli karıştırarak şekeri eritin, 15 dakika kaynattıktan sonra kenerda bekletin ![]() 6- Kızartma yağını harlı ateşte kızdırın, ardından yağlanmış çau kaşığı ile hamurdan topaklar kopararak kızgın yağa atın ![]() 7- Renkleri dönen lokmaları delikli kaşık yardımıyla çıkarıp şurubun içerisine atın ![]() 8- Şurubu iyice çeken lokmaları Mövenpick Cevizli ve akçaağaç Şuruplu dondurma ile servis edin
|
|
|
|