İrmik Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İrmik TatlısıMalzemeler:1 litre süt 10 yemek kaşığı toz şeker 10 yemek kaşığı irmik 1 paket şekerli vanilin yada 2-3 damla vanilya ekstraktı İsteğe göre 1 paket burçak bisküvi 1 yemek kaşığı margarin Servis için taze meyveler yada dondurma Yapılışı: [*]Tencereye sütü, şekeri ve irmiği ekleyip ocağı açın [*]Muhallebi kıvamına gelinceye kadar orta ateşte karıştırarak pişirin [*]Kaynayan tatlınızı (küçük baloncuklar çıkaracak) ocaktan almadan hemen önce vanilyayı ve margarini ekleyerek hızlıca karıştırın [*]İsteğe göre küçük kaplara yada önceden ıslatılmış borcama dökün [*]Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve birkaç saat dinlendirin [*]Dilimleyerek servis yapın
|
|
|
|