Hanım Göbeği ve Vezir Parmağı Tatlısı |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hanım Göbeği ve Vezir Parmağı TatlısıMalzemeler:3 su bardağı su 100 gr tereyağı 2,5 su bardağı un 3 adet yumurta 2 yemek kaşığı irmik 1 yemek kaşığı nişasta ya da pirinç unu 1 tatlı kaşığı şeker 1 tutam tuz Şerbeti için: 4 su bardağı su 4,5 su bardağı şeker 1 yemek kaşığı limon suyu 2 su bardağı kızartma yağı Yapılışı: 1-Su ve tereyağını çelik tencereye alın, su kaynamadan önce tereyağının iyice erimesi için karıştırın 2- Elenmiş unu yavaş yavaş tencereye ekleyin ve karıştırın Tuzu ve şekeri ekleyerek tencereye yapışmayan bir hamur elde edene kadar kavurun (Hafif ateşte 8-10 dakika) 3- Tencereyi ocaktan alın, tahta kaşıkla sürekli yayarak ve toplayarak hamurun kabuk bağlamadan soğumasını sağlayın ılınınca yumurtalar birer birer kırın İrmik ve pirinç ununu (yada nişastayı) ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar tahta kaşıkla yada mikserle yoğurun 4- Hamurunuz kendini toplayınca, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizi hafifçe ıslatarak top gibi yapın Ortalarını parmağınız ile bastırdığınız toplarınızı yağa atın ve ocağı en kısıkta açın, tatlıları yağda arada sallayarak kızartın 5- Kızaran tatlıları hemen soğuk şuruba atın 5-6 dakika şerbeti çeken tatlıları servis tabağına alın Not: Her kızartmadan sonra yağı bir süre soğutun, yoksa tatlınızın içi iyi kızarmaz Şerbet malzemeleri ve yapılışı: Şeker ve suyu tencereye koyun, şeker eriyene kadar karıştırarak kaynamaya bırakın, şurup kıvamına gelmek üzereyken limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın Ilık ılık servis yapın |
|