![]() |
Hanım Göbeği ve Vezir Parmağı Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hanım Göbeği ve Vezir Parmağı TatlısıMalzemeler:3 su bardağı su 100 gr ![]() 2,5 su bardağı un 3 adet yumurta 2 yemek kaşığı irmik 1 yemek kaşığı nişasta ya da pirinç unu 1 tatlı kaşığı şeker 1 tutam tuz Şerbeti için: 4 su bardağı su 4,5 su bardağı şeker 1 yemek kaşığı limon suyu 2 su bardağı kızartma yağı Yapılışı: 1-Su ve tereyağını çelik tencereye alın, su kaynamadan önce tereyağının iyice erimesi için karıştırın ![]() 2- Elenmiş unu yavaş yavaş tencereye ekleyin ve karıştırın ![]() ![]() 3- Tencereyi ocaktan alın, tahta kaşıkla sürekli yayarak ve toplayarak hamurun kabuk bağlamadan soğumasını sağlayın ![]() ![]() ![]() 4- Hamurunuz kendini toplayınca, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizi hafifçe ıslatarak top gibi yapın ![]() ![]() 5- Kızaran tatlıları hemen soğuk şuruba atın ![]() ![]() ![]() Not: Her kızartmadan sonra yağı bir süre soğutun, yoksa tatlınızın içi iyi kızarmaz ![]() Şerbet malzemeleri ve yapılışı: Şeker ve suyu tencereye koyun, şeker eriyene kadar karıştırarak kaynamaya bırakın, şurup kıvamına gelmek üzereyken limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın ![]() Ilık ılık servis yapın |
![]() |
![]() |
|