Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
elmalı, pay

Elmalı Pay

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Pay



Malzemeler:
Hamuru için:
250 gr un (yaklaşık 1,5 su bardağı)
125 gr pudra şekeri (3/4 su bardağı)
125 grtereyağ
yarım çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı vanilya
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı süt
2-3 yemek kaşığı kakao

İçi için:
Ben küçük sufle kabı kullandım bu nedenle her kap için 1 ortaboy elma kullandım Ama 25-30 cm bir kap için 4 ortaboy elma yeterli olcaktır
1′er adet elmeya :
1 tatlı kaşığı şeker
yarım çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
Hamur çilekli turta tarifindeki gibi yapılır ve soğutulur Üzerine sermek için hamurdan biraz parça kenara ayrılır Hamur yarım santim kalınlığında açılır bir kısmı üzeri için ayrılır ve borcam yada kullanacağınız kab ne ise ona serilir İç için iseğe göre elmalar benim yaptığım gibi kabuları soyularak küp küp doğranır ve tarçın, şeker eklenerek hamurun içine çiğden konur, yada elmalar rendelenerek içine şeker eklenir suyunu çekene kadar kavrulur öyle eklenir Üzeri için ayrılan hamur aynı şekilde açılara üzerine delikler açılır ve kabın üzerine serilerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dk güzelce kızarana kadar pişirilir Ilık servis yapmanızı tavsiye ederim

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.