![]() |
Çilekli Tart |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çilekli TartHamuru için: 250 gr ![]() 125 gr ![]() 125 gr ![]() yarım çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı vanilya 1 adet yumurta 4 çorba kaşığı süt 2-3 yemek kaşığı kakao Kreması için: 1 çay bardağı süt yarım çay bardağı pudra şekeri 1 yemek kaşığı mısır nişastası yarım limon suyu Üzeri için: yarım kilo taze çilek İsteğe göre tart jölesi Yapılışı: Unu derin ve geniş bir kaba eleyin, üzerine pudra şekeri, vanilyayıda beraber eleyin daha sonra tuz küp küp doğranmış tereyağını, süt, kakao ve yumurtayı da ekleyerek yoğurun ![]() Hamuru buzdolabı pışetine alın ve dolapta yaklaşık 30 dk ![]() ![]() ![]() Hamuru kalıba yayarak, üzerinde çatal yardımıyla delikler açın (fazla kabarmaması için) ![]() ![]() ![]() ![]() Krema için süt, şeker, nişasta ve limon suyunu koyu bir kıvam alıncaya kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin ve 10-15 dk ![]() ![]() Tart tabanının üzerine soğuyan kremayı güzelce döşeyin ve servis tabağına alın ![]() ![]() ![]() Soğuk olara servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|