![]() |
> Tarator (4 Kişilik) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Tarator (4 Kişilik)MALZEMELER 3 dilim bayat ekmek 10 adet ceviz içi 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı üzüm sirkesi 1 diş sarmısak 1/2 çay bardağı su 1/2 çay bardağı limon suyu tuz , karabiber , kırmızı biber HAZIRLANIŞI Bayat ekmek dilimlerinin içlerini avucunuzun içi ile iyice ufalayın ![]() ![]() ![]() Bulamaç haline gelmiş ekmek içlerine dövülmüş cevizleri, zeytinyağını, sirkeyi, dövülmüş sarmısağı, tuz, karabiber ve kırmızı biberi ilave edip karıştırın ![]() ![]() Soğuk (oda sıcaklığında) olarak servis yapınız ![]() Bu sos, midye tava ile çok güzel giden, Marmara ve Ege mutfaklarına has, Akdeniz?in özelliklerini taşıyan bir sostur ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|