![]() |
> Büryan (8 kişilik) (Rumeli Yemeği) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Büryan (8 kişilik) (Rumeli Yemeği)MALZEMELER 1,5 kg ![]() 3 su bardağı pirinç 1 adet orta boy soğan 2 adet büyük boy domates 5,5 su bardağı et suyu 1/2 su bardağı sıvı yağ Tuz HAZIRLANIŞI İri parçalara bölünmüş ete 6 su bardağı su ilave edip, yumuşayıncaya kadar haşlayın ![]() Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın ![]() ![]() ![]() Soğana, yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin ![]() ![]() Pirinci, orta büyüklükte ısıya dayanıklı bir cam tepsiye yayın ![]() ![]() ![]() Etli pilavı önceden 200 derece ısıtılmış fırında suyunu çekene kadar pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|