Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
>, dana, enginarlı, sarması

> Enginarlı dana sarması

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Enginarlı dana sarması



MALZEMELER
4 kişilik
600 gr süt danası
8 adet pazı yaprağı
2 adet yumurta sarısı
30 gr tereyağı
0,5 gr safran
4 adet enginar
1/2 lt et suyu
1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet patates
karabiber
tuz
1 adet orta boy soğan


HAZIRLANIŞI
Dananın bir parçası yaklaşık 150 gr geliyor olmalıdır Bu parçaları döverek yaprak inceliğinde açın Enginarları limonlu suda haşlayın ve sonra da doğrayın Pazı yapraklarını da haşlayın Bir kapta tereyağını kızdırın, soğanları atın ve kavurun Sonra buna karabiber, tuz ve enginarı da ekleyin karıştırın ve yaklaşık 2 dakika sonra püre haline getirin Yumurta sarısı ekleyerek karıştırmaya devam edin Dövülen etlerin üzerine haşlanan pazı yapraklarını dizin ve üzerine de püreyi koyup rulo şeklinde sarın Ruloları alüminyum folyoya sarın ve 15-20 dakika haşlayın Patates, havuç ve kabağı da soyup temzileyin ardından et suyuna haşlanması için atın Pişen suloları folyodan çıkarın dilimler halinde kesin HAşlanmış sebzeler ve safran ile yağdan yaptığınız sos ile servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.