![]() |
> Elbasan tava |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Elbasan tavaMALZEMELER 2 adet orta boy soğan 1kg kemikli kuzu eti 350gr yoğurt 2 adet yumurtanın beyazı 4 yemek kaşığı un tuz ve karabiber HAZIRLANIŞI Soğanları küp şeklinde ince ince doğrayın ![]() Kalın dipli bir tencerede soğanı ve kuzu etini birlikte 40-45 dakika pişirin(et suyunu çekip yumuşuncaya kadar) ![]() Pişen etleri fırına dayanaklı bir tepsiye alın ![]() Başka bir kapta ise un,yumurta ve yoğurdu iyice karıştırıp tepsideki etin üzerine dökün ![]() Önceden ısıtılmış sıcak fırında 15-20 dakika daha pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|