![]() |
> Nane Soslu Kuzu Dilimleri veya Kuzu Cops |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Nane Soslu Kuzu Dilimleri veya Kuzu CopsMALZEMELER 1 bütün kuzu sırtı (kemiksiz) ½ kg orta yağlı kıyma 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 2 adet domates (iri küp doğranmış) 3 adet yeşil sivri biber ve çarliston biber (3 parmak eninde doğranmış) HAZIRLANIŞI Öncelikle kuzu sırtını bir et döveceğiyle döverek, yarım cm ![]() ![]() ![]() Bir taraftan da derin bir karıştırma kabının içine; kıymayı koyarak yeteri kadar tuz ve karabiber ilavesiyle köfte gibi sıkıca yoğuralım ![]() Yoğurduğumuz kıymayı, dövülen etin üzerine iyice yayalım ![]() ![]() ![]() ![]() Öte yandan bir şişe, dilimlenmiş eti, domatesi, biberi, tekrar eti, domates, biberi sırasıyla geçirerek yerleştirelim ![]() Hazırladığımız şişleri ızgarada önlü arkalı pişirelim ![]() ![]() SOSUN TARİFİ Öncelikle derin bir tencereye toz şekerimizi koyup, orta ısıda, iyice eriyip, rengi kahverengi oluncaya kadar, ara sıra karıştırarak yakalım ![]() Başka bir kasede ise unu tavuk suyunda ezelim ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|