> Mantarlı Biftek (4 Kişilik) |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
> Mantarlı Biftek (4 Kişilik)MALZEMELER 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 1 Adet Soğan Yarım Kg Mantar 2 Diş Sarmısak 4 Adet Biftek 1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Tuz HAZIRLANIŞI Bir tencereye 2 çorba kaşığı sıvı yağ koyup,birkaç dakika kızdırınDaha sonra 1 adet soğanı yemeklik doğrayıp,yağın içine atınPembeleşinceye kadar kavurunSoğanların yanına yarım kg mantarı ekleyinSürekli karıştırarak kavurunDövülmüş 2 diş sarmısağı ve yeterli miktarda tuzu ilave edinMalzemeleri birkaç dakika daha kavurduktan sonra ,ocaktan alın Başka bir kabın içinde 4 adet bifteği kendi suyuyla pişirinDaha sonra etlerin içine önceden hazırladığınız mantarlı malzemeyi koyunMantarların üzerine rendelenmiş 1 su bardağı kaşar peynirini serpin İçleri dolan etleri genişçe bir tepsiye koyunÖnceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşarlar eriyene dek pişirin |
|