> Mengen Pilavı (6 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Mengen Pilavı (6 Kişilik)MALZEMELER 2 Su Bardağı Pirinç 3 Çorba Kaşığı Tereyağı 3 Su Bardağı Et Suyu 250 gr Mantar 4-5 Raze Soğan 2 Domates 2 Yeşil Biber Bir Tutam Tozşeker Karabiber, Tuz HAZIRLANIŞI Mantarları ve sivribiberleri ince kıyın Pirinci yıkayıp süzgece alın![]() Bir tencerede yağı eritip önce mantarları sonra da biberleri kavurun Kıyılmış yeşil soğanı ve pirinci ekleyip kavurmaya devam edin![]() Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve tenceredeki malzemeyle birlikte soteleyin ![]() Et suyu, tozşeker, tuz ve karabiberi de ekleyip 15 dakika kısık ateşte pişirin ![]() |
|
|
|