![]() |
> Rumeli Paçası (4 Kişilik) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Rumeli Paçası (4 Kişilik)MALZEMELER 1 kibrit kutusu kadar margarin 3 yemek kaşığı un 1 yumurta 1 çay kaşığı tuz 4 su bardağı et suyu 1 tatlı kaşığı sirke 2 diş sarımsak Sosu için 100 gr kıyma Çeyrek paket margarin 1 yemek kaşığı salça HAZIRLANIŞI Sarımsakları iyice dövün ve yumurtayı, unu, tuzu et suyuyla harmanlayıp orta dereceli bir ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ![]() Bir taraftan da sosu için kıymayı yağda salçayla birlikte kavurun ![]() Pişen paçayı tabaklara koyun ve üzerine sosu döküp servis yapın ![]() Özellikle ramazanda iftariyelik olarak sunulan paça mutlaka sıcakken yenmelidir, isteğe göre sosu, kıyma yerine sucukla da yapılabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|