Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
>, karoten, pilav

> Pilav karoten

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Pilav karoten



MALZEMELER
2 su bardağı Amerikan pirinci
250 gr dana eti
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet küçük boy havuç
1 adet orta boy soğan
3 su bardağı kaynamış su
1 çay kaşığı tavuk orjantina
1 çay kaşığı safran
1/2 çay kaşığı zencefİl
1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Amerikan pirinci kaynamış tuzlu suda yaklaşık 1 saat kadar bekletildikten sonra bol suyla yıkanır Kuru soğan küçük küçük doğranır Havuç rendenin küçük tarafında rendelenir Dana eti ortalama 2 cm büyüklüğünde kesilir
Kuru soğan pembeleşinceye kadar yağda pişirilir Üzerine havuç eklenirYine kısık ateşte 10-15 dakika kadar iyice pişirilir Etler eklenir yine kırık ateşte yarım saat kadar kavrulur (Bu işlem sonucunda havuç ve soğanlar erimiş olmalıdır) Bu karışıma, tavuk orjantina, safran, zencefil, tuz eklenip kanştırılır Üzerine pirinçler eklenip zedelemeden karıştırılır Çok sık ateşte 45 dakika pişirilir 10-15 dakika demlenmeye bırakılır servise hazır hale gelir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.