> Tavuk Ciğeri Ezmesi (750 gr) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Tavuk Ciğeri Ezmesi (750 gr)MALZEMELER 1/2 kg Tavuk Ciğeri 5 Su Bardağı Su 2 Tatlı Kaşığı Tuz 1 Çorba Kaşığı Kereviz Rendesi 3 Sap Maydanoz 8 Tane Karabiber 1 Çay Kaşığı Tabasko Sos 240 gr (16 çorba kaşığı) Tereyağ 1 Kahve Kaşığı Hindistancevizi Rendesi 2 Tatlı Kaşığı Hardal Tozu 1 Kahve Kaşığı Karanfil (dövülmüş) 1 Orta Boy Soğan (ince doğranmış) 1 Diş Sarmısak (ince kıyılmış) 2 Çorba Kaşığı Konyak 60 gr (1/4 su bardağı) Biberli Yeşil Zeytin (dilimlenmiş) HAZIRLANIŞI Bu lezzetli ezmeyi, davetlerinizde sıcak tereyağlı kızarmış ekmekle giriş yemeği olarak servis edebilirsiniz Tavuk ciğeri ezmesi 1-2 gün önceden hazırlanıp buzdolabında bekletilerek, karışık salata ve taze ekmekle hafif bir yemek olarak da servis edilebilir Ezmeyi hazırlamak için, bir ezme makinesi yada elektrikli karştırıcı gereklidir![]() Büyük bir tencerede suyu harlı ateşte kaynatınız Kaynayınca 1 tatlı kaşığı tuz, kereviz rendesi, maydanoz ve tane biberleri ekleyiniz Ateşi hafifçe kısıp 10 dakika pişiriniz Tavuk ciğerlerini ekleyip, tencerenin kapağını kapatarak 10 dakika daha pişiriniz![]() Tencereyi ateşten alıp, ciğerleri süzerek ezme makinesinden geçiriniz yada elektrikli karıştırıcıda iyice eziniz Kalan 1 tatlı kaşığı tuz, tabasko sos, tereyağ, hindistancevizi rendesi, hardal tozu, karanfil, soğan, sarmısak ve konyağı katıp, iyice karıştırınız Ezmeyi 3 3/4 su bardağı su alan bir kaseye koyup, üstünü düzeltiniz Zeytin dilimleriyle süsleyerek, buzdolabında en az 6 saat soğuttuktan sonra, servis ediniz![]() |
|
|
|