> Kuzu Ciğeri Domates Soslu (4 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Kuzu Ciğeri Domates Soslu (4 Kişilik)MALZEMELER 500 gr Kuzu Ciğeri (ince dilimlenmiş) 30 gr (1/4 su bardağı) Un (1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberle karıştırılmış) 15 gr (1 çorba kaşığı) Tereyağı 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağ 1 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış) Sosu: 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağ 1 Büyük Soğan (ince doğranmış) 2 Diş Sarmısak (dövülmüş) 125 gr Mantar (temizlenip ince dilimlenmiş) 200 gr Domates (kabukları soyulup doğranmış) 75 gr Domates Salçası 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Tatlı Kaşığı Şeker 1 Defne Yaprağı HAZIRLANIŞI Domates soslu kuzu ciğeri, besleyici bir aile yemeğidir Patates püresi ve taze fasulye ile servis edilebilir![]() Sosu yapmak için, orta boy bir tencerede zeytinyağı kızdırınız Soğan ve sarmısağı ekleyip 5-6 dakika, soğanlar yumuşak ve saydam oluncaya kadar kavurunuz Mantar ve domatesleri katıp, arasıra karıştırarak, 2 dakika daha kavurunuz![]() Domates salçası, tuz, şeker ve defne yaprağını ekleyip ağır ateşte 30 dakika sosun tencereye yapışmaması icin arasıra karıştırarak pişiriniz (Sos cok koyu ise bir yada 2 corba kaşığı suyla inceltiniz )Bu arada, baharatlı unu bir tabağa koyup, ciğer dilimlerini bulayarak, fazla ununu silkeleyiniz ![]() Büyük bir tavada, tereyeğı ve zeytinyağını kızdırıp, ciğerleri azar azar katarak 6 dakika kızartınız Ciğerleri delikli kepçeyle çıkarıp ısıtılmış bir servis tabağına koyarak, hepsi kızarana kadar sıcak tutunuz![]() Bütün ciğerler kızarınca, üstlerine maydanozu serpiniz ![]() Sosu ateşten alarak defne yaprağını çıkarıp atınız Ciğerleri sosla birlikte servis ediniz![]() |
|
|
|