![]() |
> Dil Mantar Soslu (4 Kişilik) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Dil Mantar Soslu (4 Kişilik)MALZEMELER 20 Sığır Dili Dilimi (ince kesilmiş) 45 gr Margarin (3 çorba kaşığı) 250 gr Mantar (temizlenip dilimlenmiş) 1 1/2 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası (2 çorba kaşığı suda eritilmiş) 150 gr Et Suyu (3/4 su bardağı) 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Kahve Kaşığı Karabiber 50 gr Konyak (1/4 su bardağı) HAZIRLANIŞI Hazırlanması kolay ve çok lezzetli olan mantar soslu dili, hafif bir öğle yada akşam yemeği olarak, patates püresi ve ızgara domatesle servis edebilirsiniz ![]() Büyük ve derin bir tavada yağı orta ateşte eritiniz ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp, tahta kaşıkla eritilmiş mısır nişastasını ekleyip iyice karıştırınız ![]() Tavayı yeniden ateşe oturtup yavaş yavaş et suyunu katınız; karışımı pürtüksüz olana kadar karıştırınız ![]() ![]() Dil dilimlerini tavaya koyup sosa iyice bulayınız ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp, içindekileri ısıtılmış bir servis tabağına aktararak servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|