> Köfteli Salata (4 Kişilik) |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
> Köfteli Salata (4 Kişilik)MALZEMELER 500 gr yağsız kıyma 4 iri mantar, dörde bölünmüş 2 yemek kaşığı rendelenmiş soğan 2 yemek kaşığı domates salçası 1/4 çaykaşığı mercanköşk 50 gr bayat ekmek içi 1 yumurta, çırpılmış 2 domates, sekize bölünmüş 1 küçük kıvırcık, doğranmış 1 yeşil biber, halka doğranmış 1/2 salatalık, ince dilimlenmiş Ayçiçek yağı, fırçayla sürmek için MARİNAT İÇİN: 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 yemek kaşığı limon suyu 1 diş sarımsak, ezilmiş tuz ve karabiber HAZIRLANIŞI Marinat: Yağı, limon suyunu, sarımsağı bir kasede karıştırın Tuz ve biberle tatlandırın Mantarları ekleyip iyice karıştırın ve en az 1 saat marine edin Bu sırada ızgarayı iyice ısıtın Kıymayı, rendelenmiş soğanı, domates salçasını, baharatları ve ekmek içini karıştırın Tuz ve biberle tatlandırın Karışımı katılaştırmak için bir yumurta ekleyin Karışımı 16 porsiyona bölün ve herbirini yuvarlayıp top top yapın Yağı fırçayla üzerlerine sürüp ızgara teline yerleştirin Köfteleri ızgarada 15-20 dak pişirin, gerektikçe çevirip kahverengileşinceye kadar tutun Kağıt havlu ile kurulayıp, fazla yağını aldıktan sonra, soğuması için bir kenara kaldırın Bir servis tabağında kıvırcığı, salatalığı ve yeşil biberi yerleştirin Delikli bir kaşık kullanarak mantarları marinatın içinden bir tabağa alın Köfteleri, domatesleri ve mantarları kürdanlara sıra sıra dizip salatanın yanına koyun ve servis yapın ALTERNATİF: Normal domates yerine 16 tane küçük kiraz domateslerden kullanabilirsiniz SERVİS ÖNERİLERİ: Bu salata yazın güzel bir öğle veya akşam yemeği olarak sunulabilir Ayrıca sıcak kebab olarak da yapabilirsiniz Mantarları, domatesleri ve köfteleri şişlere takıp ızgarada pişirdikten sonra pilav üzerinde servis yapın |
|