> Karidesli - Peynirili Sandöviç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Karidesli - Peynirili SandöviçMALZEMELER 2 yumurta 8 dilim tost ekmeği 100 gr dondurulmuş karides 200 gr mozzarella (veya peyniri) 2 çorbakaşığı kıyılmış taze soğan 1 çorbakaşığından biraz fazla tereyağı (veya margarin) 6 çorbakaşığı zeytinyağı süt karabiber, tuz 4 Kişilik HAZIRLANIŞI Dondurulmuş karidesi oda sıcaklığında çözüp, irice doğrayın İki çorbakaşığı zeytinyağında, 2-3 dakikakadar sık sık karıştırarak karidesleri sote etin Taze soğan ve zar şeklinde kesilmiş mozzarella ya da dil peyniriyle karıştırın![]() Tost ekmeği dilimlerinin kabuklarını bıçakla kesin, her bir dilimi ikiye bölün ve biraz süte yatırıp yumuşamaya bırakın ![]() Tost ekmeklerinin yarısının üstüne karidesli ve peynirli karışımı sürün Arta kalan tost ekmeklerini de üstüne kapatıp iyice sıkıştırın Yumurtaları iyice çırpın, biraz tuz ve karabiber ilave edin Sandöviçleri yumurtaya bulayın![]() Teflon bir tavadaki dört çorbakaşığı zeytinyağı ve 20 gr tereyağı veya margarinde, her iki yüzünüde kızartın ![]() Sandöviçlerin fazla yağını kağıt havluyla aldıktan sonra, sıcak bir servis tabağında servis yapın
|
|
|
|