> Zeytinli ve Dereotlu Ekmekler (5 Kişilik |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
> Zeytinli ve Dereotlu Ekmekler (5 KişilikMALZEMELER Bir Buçuk Su Bardağı Ilık Süt Bir Buçuk Çorba Kaşığı Toz Şeker Kibrit Kutusu Büyüklüğünde Yaş Maya 1 Adet Yumurta 1 Su Bardağı Sıvı Yağ Yarım Demet Dereotu Alabildiğince un Tuz İçine: Zeytin Ezmesi Üzerine: 1 Adet Yumurtanın Sarısı HAZIRLANIŞI 1- Ilık süt ve şekeri bir kapta karıştırın Mayayı ilave edin Yaklaşık 10 dakika bekletin Üzerine 1 adet yumurtayı ilave edin ve karıştırın Sonra 1 su bardağı sıvı yağı, ince kıyılmış yarım demet dereotunu, alabildiği kadar un ve tuzu ekleyin 2- Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun Üzerine nemli bir bez örterek, yaklaşık bir saat mayalanmasını bekleyin 3- Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın Elinizde yuvarlayıp, açın Ortasına 1 çay kaşığı zeytin ezmesi koyun Ağzını büzerek, kapatın Ters çevirin ve yağlanmış tepsiye dizin 4- Üzerine bir firça yardımıyla yumurtanın sarısını sürün Önceden ısıtılrnış 180 dereceli fırında pişirin |
|