![]() |
> Ayvalı Pilav (2) (5 Kişilik) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Ayvalı Pilav (2) (5 Kişilik)MALZEMELER 2 su bardağı pirinç 2 adet ayva 3 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı et suyu 1 yemek kaşıgı dolma fıstığı 1 yemek kaşığı dolma üzümü 2 adet kesme şeker 1 çay kaşığı safran Yarım limon suyu Yeteri kadar tuz Yarım çay kaşığı tarçın HAZIRLANIŞI Pirinçleri ayıklayıp kaynar tuzlu suda 20 dakika bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() Pirinçleri yıkayıp süzün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynamaya başlayınca tencerenin altını kısıp, pirinçler uzayıp suyunu çekinceye kadar pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|