> Çilav |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
> ÇilavMALZEMELER 1 paket çilavlık pirinç (kişi başına ½ bardak hesap edilir) 1,5 litre su 3 kaşık tereyağı Tuz HAZIRLANIŞI Pirinç akşamdan ıslatılır (veya 4-5 saat önce) su kaynatılır Kaynayan suya daha önceden ıslatılmış, yıkanmış ve süzülmüş pirinç atılır 1-2 defa kevgir ile karıştırılır ve 6 dakika pişirilir 6 dakika sonra hemen kevgire alınıp süzülür, üzerine 1 bardak soğuk su gezdirilir ve tekrar bir tencereye alınır Üzerine hafifçe kızdırılmış yağ ilave edilir 1-2 defa çevrilip demlenmeye bırakılır ve sıcak olarak servis yapılır |
|