> Köri sosu |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
> Köri sosuMALZEMELER 1 litre sos 7 adet tavuk kanadı yada 4 parça 1 parmak uzunluğunda dana kemiği 1 çorba kaşığı margarin 1 küçük ince doğranmış soğan ¼ beyaz elma 1/6 küçük kereviz 1 ½ kahve fincanı un ½ tatlı kaşığı köri 1 çorba kaşığı ketçap 2 kahve fincanı beyaz şarap 4 su bardağı su ½ su bardağı süt ¼ tatlı kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Yağı küçük bir tencereye koyun, kızdırın Kemikleri ekleyin ve kemikler sarı bir renk alana kadar kavurun Kerevizi, soğanı, köriyi, elmayı, ketçapı ekleyin, iki dakika kavurun Beyaz şarap ve tuzu ilave edin Sonra suyunu ekleyin, ağır ağır kaynatarak ilk su seviyesine işaret koyun Suyunu çektikçe aynı miktarda su ekleyerek 90 dakika kadar pişirin Üzerinde oluşan yağ ve köpükleri sıyırıp atın Sütü ve unu iyice karıştırıp kaynamakta olan sosa yedirin Zaman zaman karıştırarak ağır ateşte onbeş dakika daha kaynattıktan sonra, süzün |
|