Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
>, kişilik, lahanalı, mücver

> Lahanalı Mücver (4 Kişilik)

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Lahanalı Mücver (4 Kişilik)



MALZEMELER
1/2 Demet Dereotu
300 gr Süt Kreması
Rendelenmiş Limon Kabuğu
500 gr Lahana
3 Yumurta
1 Büyük Soğan
Karabiber
700 gr Haşlanmış Patates
2 Tatlı Kaşığı Nişasta
Kızartmalık Yağ
Tuz
100 gr Dana Jambon veya Pastırma


HAZIRLANIŞI
Lahanayı yıkayıp ayıkladıktan sonra çok ince şeritler halinde doğrayın Lahanayı tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün Dereotunu yıkayıp ayıklayın İnce ince kıyıp süt kreması ile karıştırın Karışıma rendelenmiş limon kabuğu, tuz ve karabiber ilave edin
Suyunu süzdüğünüz lahanayı sıkıp kalan suyu da süzün Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın Patateslerin kabuklarını soyun Yarısını rendenin kalın tarafı diğer yarısını ise rendenin ince tarafı ile rendeleyin Bir kasede patates, lahana, yumurta, soğan ve nişastayı karıştırın Tuz ve karabiberle tatlandırın
Büyük bir tavada kızartmalık yağı kızdırın LahanaLı karışımdan küçük parçalar alıp kızgın yağda kızartın Mücverleri arkalı ünlü 2-3 dakika kadar pişirin Tavadan aldığınız mücverleri önceden ısıtılmış fırında bekletin Mücveri dereotlu dip ve jambon eşliğinde servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.