> Kuru fasulyeli kuzu eti |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Kuru fasulyeli kuzu etiMALZEMELER 1 Kg haşlanmış kuru fasulye (konserve) 1 Kg kuzu kol 2 Adet pırasa 5 Diş sarmısak 2 Çorba kaşığı domates salçası 1 Demet maydanoz 2 Det defne yaprağı zeytinyağı tuz karabiber HAZIRLANIŞI Kasabınıza parçalattığınız kuzu kolunu derin bir tencerede iyice kızartın ![]() Pırasaları ince ince doğradıktan sonra ete ilave edin ve biraz daha kavurun ![]() Sırası ile ince ince doğranmış sarmısakları ve salçayı ilave edip iyice karıştırın ![]() Daha sonra ince doğranmış maydanoz , defne yaprakları, tuz, karabiberi ve 2 bardak su ilave edin ![]() Tencerenin kapağını kapatıp, yarım saat orta ateşte 35dk pişirin![]() Fasulyeleri ilave edin, 15-20 dakika daha pişirin ![]() Sıcak olarak servis yapın ![]() |
|
|
|