![]() |
> Baharatlı Armutlar (6 Kişilik) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Baharatlı Armutlar (6 Kişilik)MALZEMELER 500 ml beyaz şarap 75 gr kayısı reçeli, elekten geçmiş 40 gr şeker 1/4 çay kaşığı tarçın 2 diş karanfil 6 sert armut Portakal kabuğu, ince şeritler halinde 1/2 limonun suyu 3 yemek kaşığı kavrulmuş badem HAZIRLANIŞI Şarabı, kayısı reçelini, şekeri ve baharatı derin bir tencerede bir taşım kaynatın ![]() Armutları bütün bırakarak soyun, saplarını üzerinde bırakın ![]() ![]() ![]() Armutların dibinden ince bir dilim kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Servis yapmadan hemen önce bademlerle süsleyin ![]() AŞÇININ ÖNERİSİ: Bu sert armut kullanmak için iyi bir yöntemdir ![]() ![]() SERVİS ÖNERİLERİ: Krem şanti ve kıtır bisküvilerle sunabilirsiniz ![]() ![]() DÜDÜKLÜDE PİŞİRME: Armutları düdüklü tencerede 1 dakika pişirebilirsiniz ![]() ALTERNATİF: Beyaz şarap yerine |
![]() |
![]() |
|