![]() |
> Bademli Helva (8 Kişilik) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Bademli Helva (8 Kişilik)MALZEMELER 9 Kahve Fincanı İri İrmik 4 Kahve Fincanı Tereyağı veya Margarin 100 gr Beyaz Badem 3 Su Bardağı Tozşeker 4 Su Bardağı Süt 1 Paket Vanilya Üzerine: 3-4 Çorba Kaşığı Acı Badem ikörü veya Tarçın 2 Çorba Kaşığı Tozşeker HAZIRLANIŞI Kalın tabanlı, iyi ısı geçiren derin bir tencerede tereyağını eritip bademleri 2 dakika kadar kavurun ![]() ![]() ![]() Başka bir tencerede şeker, süt ve vanilyayı karıştırıp kaynatın ![]() ![]() ![]() Helva pişince üzerine 2 çorba kaşığı şeker serpin ![]() ![]() Ilınınca geniş ve düz bir servis tabağına kalıplarla şekil vererek yerleştirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|