> Karamelalı Elma Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Karamelalı Elma TatlısıMALZEMELER 1 limon 1 kg elma 1 çorba kaşığı toz şeker 6 çorba kaşığı esmer şeker 5 çorba kaşığı tereyağ (yada margarin) 4 çorba kaşığı galeta unu bitter çikolata (*) bisküvi (*) (*) süslemek için kullanabilirsiniz ![]() 4 Kişilik HAZIRLANIŞI Elmaları soyup, dilimleyip bir kaba koyun Buna 1 çorbakaşığı toz şeker ve bir limonunsuyunu katın Ağzını kapatıp kısık ateşte, yaklaşık 20 dakika pişirin Elmalar iyice yumuşamalı![]() Yağı çözdürüp galeta unu ve esmer şekeri ilave edin Kısık ateşe koyup karıştırarak karamela kıvamına getirin![]() Kaselere sırasıyla bir kat elma, bir kat karamela döşeyerek malzemeyi bitirin Soğuması için buzdolabına koyun Dilerseniz, rendelenmiş bitter çikola |
|
|
|