![]() |
Bademli ve Kuru Üzümlü Alabalık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli ve Kuru Üzümlü AlabalıkMalzemeler : • 5 adet 250 gr`lık alabalık • Tuz • taze çekilmiş karabiber • 75 gr badem • 75 gr kuru üzüm • 15 ml (1 çorba kaşığı) zeytinyağı • 1 çorba kaşığı margarin • 1 çay kaşığı kimyon • 1/4 çay kaşığı hintcevizi rendesi • 1/2 çay kaşığı tarçın • 1 adet portakal (zarsız dilimlere ayrılmış)Hazırlanışı :Hazırlık Alabakların içini ve dışını tuzlayıp, biberleyin ![]() Bademlerin kabuklarının kolayca soyulması için kaynar suya atıp, 1-2 dakika bekletin ![]() ![]() Alabalıkları içine alabilecek bir fırın kabının zeminine ikiye katlanmış bir aluminyum folyo kağıdı yayın ![]() ![]() Ana Yemek Alabalıkları temizleyin ve baharatlayın ![]() ![]() ![]() Fırınızı 180°C`ye getirip, ısıtın ![]() Bir tavada zeytinyağını kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alabalıkları aşağıda gösterilen biçimde alüminyum folyo arasında fırın kabına yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() Balıkları fırından alıp bir servis tabağına aktarın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|