Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
midye, tava

Midye Tava

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Midye Tava



MALZEMELER
1/4 ayçiçek yağı
3/4 su bardağı bira
15 su bardağı un
30 iri midye

5 kişilik

HAZIRLANIŞI
Ayıklanıp siyah sakalları alınmış midyeleri iyice yıkayıp süzün Mutfak kağıdının üzerine yayın, kalan suyunu da çeksin Bir tepsiye bir su bardağı unu yayın Midyeleri açarak iki tarafını da unlayın
Yarım su bardağı un ile 3/4 su bardağı birayı karıştırıp bir bulamaç elde edin Unlanmış midyeleri bulamaça batırıp bol kızgın yağa atın Her iki tarafını altın sarısı renk alıncaya dek çevirerek kızartın Kızarmış olanları, kağıt havlu serilmiş bir kaba alıp fazla yağlarını çekmesini sağlayın Midyelerin üzerine tuz serperek yanında tarator ile sofraya getirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.